Inside AdWords - Danmark
Googles officielle blog med nyheder, tips og information om AdWords
AdWords for begyndere – Del 4
28. februar 2011
Vi har tidligere været inde på det
grundlæggende ved brugen af søgeord
,
hvordan du skriver annoncetekster
, og
hvordan du bruger sprog og geografiske målretning
. Som fjerde del i denne blogserie for begyndere eller annoncører, der blot skal have lidt repetition af det grundlæggende i AdWords, skal vi fokusere på brugen af den
rigtige budgivning og det rigtige budget
.
Pris pr. klik
(CPC) er den pris, som du vil betale, når en kunde klikker på din annonce. Det
daglige budget
er det budget, du er villig til at bruge pr. dag (pr. kampagne). Med hensyn til beregning af dit daglige budget vil tommelfingerreglen nedenfor gøre det lettere for dig:
- Se på dit
onlinemarketingbudget
for én måned, og dividér det med de 30 dage – f.eks. 3000 kr./30 dage = 100 kr./dag. Det er en nem måde at bestemme dit daglige budget på, og det er i dette tilfælde 100 kr. pr. dag.
- Brug
fanen Muligheder
til at analysere dit budget og få idéer til bud, f.eks. hvordan du kan få udgifter og trafik til at passe sammen.
Nogle af
fordelene
ved disse forslag er, at du nu vil have 100 % kontrol over dine udgifter, da du aldrig vil bruge mere end dit budget. Da du ved at du med CPC-budgivning kun betaler, når der er nogen, der klikker på dine annoncer, vil du kun bruge penge på de kunder, der faktisk viser interesse for dit produkt eller din tjeneste. Du fastsætter, hvor meget du vil betale pr. klik, og samtidig reducerer vi din faktiske CPC, så du betaler den lavest mulige pris for din annonces position på siden. Du kan også bestemme CPC-budbeløbet for de enkelte søgeord.
Vi håber, at du vil kunne bruge disse tips, når du annoncerer med AdWords. Husk at gå hen på
AdWords Begyndervejledning
i AdWords-hjælp for at få flere oplysninger og vejledning. Og sidst men ikke mindst, husk at holde øje med næste indlæg i denne blogserie for begyndere.
Skrevet af Kristin Sarstedt – Inside AdWords-teamet
AdWords for begyndere – Del 3
25. februar 2011
Som del tre i vores serie for begyndere eller annoncører, der blot skal have lidt repetition af det grundlæggende i AdWords, skal vi se på, hvad det er vigtigt at være opmærksom på, når det kommer til
målretning
af annoncen.
Med det rette
sprog
- og den rette
geografiske målretning
, kan du målrette dine annoncer på kampagneniveau for at sikre dig, at du når ud til de kunder, der er relevante for din forretning. Vi har derfor sammensat en række tommelfingerregler, der kan være fornuftige at følge.
- Vi vil anbefale, at du kun fokuserer på
et enkelt fremmedsprog
pr. kampagne
+ dansk
. F.eks. det sprog, som
annoncen er skrevet
på og som tales i det målrettede land, og
dansk
på grund af browserens standardindstillinger, og fordi folk har en tendens til at søge med google.com i stedet for med deres eget lands browser.
- Husk,
at holde styr på din geografiske målretning
. Det er især vigtigt, hvis du er en virksomhed, der søger lokale kunder i et bestemt område.
Fordelene
ved at følge disse gode råd er:
- Du kan kun målrette mod de relevante områder, hvor dine annoncer skal være synlige
- Målret dine annoncer både globalt og lokalt
- Du kan målrette mod f.eks. engelsktalende i Spanien
- Du kan udvælge dit eget område at målrette mod (lokal virksomhed)
Vi håber, du kan bruge disse tips, når du skal annoncere med AdWords. Husk at gå hen på
AdWords Begyndervejledning
i AdWords-hjælp for at få flere oplysninger og vejledning. Og sidst men ikke mindst, husk at holde øje med næste indlæg i denne blogserie for begyndere.
Skrevet af Kristin Sarstedt –
Inside AdWords-teamet
Der er nye underretninger om hackede websteder i søgeresultaterne
24. februar 2011
Vi har føjet en ny underretning til vores søgeresultater i dag, der hjælper folk med at være opmærksomme på, når et websted kan være blevet hacket. Vi har tilbudt
underretninger for malware
i årevis, som også involverer en separat advarselsside. Nu udvider vi underretningerne for søgeresultaterne for at hjælpe folk med at undgå websteder, der kan være i fare og blevet ændret af tredjepart, typisk for spam. Når en bruger besøger et websted, vil vi gerne have, at vedkommende kan stole på, at oplysningerne på det pågældende websted kommer fra den originale udgiver.
Sådan ser en underretning ud:
Hvis du klikker på linket "Denne side er måske udsat", bringes du til
en artikel i Hjælp
, som forklarer mere om meddelelsen. Men hvis du klikker på selve resultatet, bringes du til målwebstedet, som forventet.
Vi bruger en række automatiske værktøjer til at registrere almindelige tegn på et hacket websted så hurtigt som muligt. Når vi registrerer noget mistænkeligt, føjer vi en underretning til vores søgeresultater. Vi gør også vores bedste for at kontakte webstedets webmaster via deres webmasterværktøjskonto og enhver kontakt-e-mail-adresse, vi kan finde på webstedet. Vi håber, at webmastere også vil påskønne disse underretninger, da de vil hjælpe dig med hurtigt at finde ud af, at nogen krænker dit websted, så du kan rette problemet.
Selvfølgelig forstår vi også, at webmastere kan være bekymrede for, at disse underretninger påvirker deres trafik fra søgninger. Men du kan stole på, at når problemet er blevet løst, fjernes advarselsetiketten automatisk fra vores søgeresultater, normalt inden for et par dage. Du kan også
anmode om en gennemgang
af dit websted for at fremskynde fjernelsen af meddelelsen.
Hvis du ser denne underretning på dit websteds fortegnelse, kan du kigge på
anvisningerne
i Hjælp for at finde ud af, hvordan du kan gå i gang med at løse problemet. Sammen kan vi gøre internettet til et mere sikkert sted.
Skrevet af Gideon Wald -
Associeret produktchef
Oversættelse af Anu, Alexander & Fredrik -
Search Quality
Længere overskrifter på udvalgte annoncer på Google
23. februar 2011
Vi afprøver hele tiden varianter af vores søgeresultatside for at optimere effektiviteten for både dig og vores brugere. Du forsøger sikkert på samme måde hele tiden at finde på måder til at maksimere hver eneste linje i din annonce, så brugerne forstår dit budskab. Det vil vi gerne hjælpe dig med, så vi har for nylig indført en ændring på visse annoncer, så du kan vise flere oplysninger, der hvor der er størst sandsynlighed for, at det bliver bemærket, nemlig i overskriften.
I løbet af de seneste par uger har vi ændret placeringen af den første bekrivelseslinje for visse annoncer, der vises oven over søgeresultaterne på Google. På nogle annoncer, hvor hver enkelt linje ser ud til at være en særskilt sætning og slutter med den korrekte tegnsætning, flyttes beskrivelseslinje 1 til overskriften, adskilt med en tankestreg. Det betyder, at nogle topplaceringsannoncer har længere overskrifter. Her er et eksempel:
Før
Efter
Vi har fundet ud af, at ændringen resulterer i højere klikfrekvenser for annoncer, der vises med den længere overskrift, samt for andre topannoncer, der vises ved siden af dem. Det giver også brugerne en bedre oplevelse, fordi det fremhæver flere oplysninger i annoncen.
Selvom det kun er nogle annoncer, der vises med den længere overskrift, kan du øge dine chancer for det ved at sikre dig, at hver enkelt linje i din annonce ser ud til at være en afgrænset sætning og afsluttes med den korrekte tegnsætning (f.eks. et punktum eller et spørgsmålstegn). Da det her er en global ændring, er tegnsætningen forskellig afhængigt af landet.
Du finder flere oplysninger i vores
Hjælp
.
Skrevet af Lisa Shieh - Inside AdWords Teamet
Opdateringer af AdWords-politikken og planer for tilsyn med tredjeparter
22. februar 2011
Ansvarlighed er et centralt princip i AdWords. For at give annoncørerne en bedre oplevelse fortager vi ændringer af AdWords-politikken, så annoncører, der samarbejder med tredjepartspartnere forstår, hvad de får ud af AdWords, og ved, hvad de kan forvente af tredjeparter. Vi mener, at fokus på, hvad der er bedst for annoncøren, i det lange løb er det bedste for tredjeparter, der arbejder med AdWords.
I
juli
og
december
2010 offentliggjorde vi en række ændringer i forhold til, hvordan tredjeparter skal levere rapporter og oplysninger om AdWords til deres kunder, bl.a. gennem et
offentliggørelsesdokument
, som skal distribueres til alle tredjeparter, for hvem det gælder, at 80 procent af deres annoncører bruger mindre end 5.000 DKK om måneden.
I dag kan vi oplyse, at vi har opdateret AdWords-politikkerne med et
afsnit om tredjeparter
, som omfatter ovennævnte krav vedrørende rapportering og offentliggørelse. Vi har desuden afklaret nogle spørgsmål om håndhævelse og håndtering af overtrædelser, ligesom vi oplyser annoncørerne om, hvordan de kan kontakte os, hvis de har klager over tredjeparter. Se en
oversigt
over Google-programmer vedrørende tredjeparter.
Vi mener, at de fleste bureauer, forhandlere og andre tredjeparter, der sælger AdWords, allerede overholder disse politikker og højst skal foretage meget små ændringer af deres systemer. Det proaktive tilsyn med udvalgte tredjeparter starter den 1. april 2011, men du opfordres indtrængende til allerede at overholde disse krav i dag. Bemærk, at vi fortsat vil undersøge eventuelle klager og træffe eventuelle nødvendige foranstaltninger.
Af hensyn til annoncørerne har vi opdateret Hjælp til AdWords med oplysninger og links til relevante
politikker vedrørende tredjeparter
. Hvis du oplever, at en tredjepartspartner ikke overholder vores politikker, kan du underrette os via formularen "Kalge over tredjepartspartner" i
Hjælp til AdWords
.
Vi håber, at dette kan give tredjeparter og annoncører klarhed over de politikker, som tredjeparter i AdWords skal overholde, og rummer tilstrækkelige oplysninger om Googles krav i forhold til tredjeparter. Vi mener, at disse nye krav vil sikre, at alle annoncører, der arbejder sammen med en tredjepartspartner, anerkender deres værdi og får en rigtig god oplevelse.
Skrevet af
Katherine Wasilenko,
Product Marketing Manager
Google Online Marketing Challenge: rigtige penge, rigtige resultater, rigtig erfaring!
21. februar 2011
Google Online Marketing Challenge
er en global onlinemarkedsføringskonkurrence for studerende fra alle højere uddannelsesinstitutioner overalt i verden. Hold af studerende får for 200 USD gratis onlineannoncering med
Google AdWords
og samarbejder derefter med lokale virksomheder eller NGO'er om at skabe effektive onlinemarkedsføringskampagner. I 2010 deltog over 12.000 studerende fra 60 lande i Google Online Marketing Challenge.
De, der allerede kender Google Online Marketing Challenge, ved, at holdene kan vinde fantastiske præmier, f.eks. en rejse til Googles hovedkvarter i Mountain View, Californien, hvor de globale vindere skal møde Challenge-teamet. Men vi udpeger også regionale vindere, og i år tilføjer vi MEA-landene (Mellemøsten og Afrika) som en helt ny region, sammen med Nord- og Sydamerika, Europa, Asien og Stillehavsøerne!
I år giver Google Online Marketing Challenge også holdene af studerende mulighed for at samarbejde med NGO'er som deres virksomhed. De studerende, der vælger en NGO som deres virksomhedspartner, deltager også i konkurrencen om at vinde
NGO Impact-prisen
, hvor de kan vinde henholdsvis 15.000, 10.000 og 5.000 USD til deres nonprofitpartner.
Hvordan kan du hjælpe os med at sprede budskabet? Universitetslærere og lektorer skal
tilmelde sig
på vores websted senest medio april, for at deres hold af studerende kan deltage, så kontakt alle de tidligere eller nuværende undervisere, du kender, og fortæl dem om den fantastiske mulighed.
Academic Guide
giver underviserne alle de oplysninger, de har brug for til at kunne beslutte, om Google Online Marketing Challenge er det rigtige for lige præcis deres hold. Konkurrencen er åben for alle universiteter og for en hvilken som helst studieretning på kandidat- og bachelorniveau, over hele verden. Underviserne kan tilmelde sig indtil medio april, og de studerende kan deltage i konkurrencen fra den 31. januar frem til den 10. juni 2011. Vinderne bliver udråbt i juli 2011.
Hold af studerende, virksomheder og non-profitorganisationer kan gøre en vedvarende forskel ved at samarbejde og samtidig lære en masse om onlinemarkedsføring. Tak, fordi du støtter os!
Skrevet af Anne-Christine Polet -
Google AdWords- teamet
AdWords for begyndere – Del 2
18. februar 2011
Som del to i vores serie for begyndere eller annoncører, der blot skal have lidt repetition af det grundlæggende i AdWords, skal vi se på, hvad det er vigtigt at være opmærksom på, når det kommer til
annonceteksten
.
Annonceteksten
er det, som kunderne ser blandt de sponsorerede links, når de søger efter dit produkt eller din tjeneste. Du kan opfatte annoncen som broen mellem brugerens behov og dit produkt eller din tjeneste. For at gøre denne bro så relevant som muligt, kan du følge tommelfingerreglerne nedenfor:
- Det er vigtigt, at der er en
klar sammenhæng
mellem annoncetekst, søgeord og destinationsside.
- Skriv det første bogstav i hvert enkelt ord med stort for at opnå bedre synlighed.
- Brugen af
relevante søgeord og annoncerede webadresser
forøger
relevansen
og gør det lettere for brugeren at se, hvor annoncen fører ham eller hende hen.
-
Et link fra
annoncen gennem
destinationswebadressen
og hen til siden med det specifikke produkt, som annoncen promoverer.
-
Søgeordsindsættelse
giver et bedre CTR. Men husk ikke at bruge det, når søgeordene indeholder stavefejl.
- Brug en stærk
opfordring til handling
(Køb nu!) i annonceteksten og indsæt
specialtilbud
og
prisoplysninger
.
Hvis du følger rådene ovenfor, vil du opnå flere
fordele
. Du vil f.eks. være i stand til at vise annoncerne for den rette målgruppe, da den relevante annoncetekst vil være synlig i overensstemmelse med kundens søgeforespørgsel. Og ved hjælp af annonceteksten kan du motivere kunderne til at gribe til handling, og ved at linke direkte til de rette produkter får du kunden tættere på købsbeslutningen. Derfor skulle alle disse forslag føre til flere konverteringer og mere salg.
Vi håber, at du vil kunne bruge disse tips, når du annoncerer med AdWords. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du optimerer din annoncetekst
her
, og husk at gå hen på
AdWords Begyndervejledning
i AdWords-hjælp for at få flere oplysninger og vejledning, og der er også vores
gratis videoselvstudie
fra AdWords Online Universitet. Og sidst men ikke mindst, husk at holde øje med næste indlæg i denne blogserie for begyndere.
Skrevet af Kristin Sarstedt & Frans Østergård
– Inside AdWords-teamet
Forbedring af Startside
17. februar 2011
Hvad vil du gerne se, når du logger ind på din konto? Mange annoncører har fortalt os, at de ønsker en hurtig oversigt over kontoeffektiviteten og eventuelle vigtige problemer, som skal løses. Der er imidlertid stor forskel, hvad angår detaljerne: Nogle annoncører vil gerne hurtigt kunne finde eventuelle søgeord under deres anslåede bud for første side. Andre fokuserer på data på kampagneniveau, før de dykker ned i søgeordsstatistikkerne, eller bruger en graf til hurtigt at se eventuelle større udsving i effektiviteten. Kort sagt handler det om tilpasning.
Med dette in mente har vi for nylig introduceret en ny version af fanen Startside i AdWords. Ligesom før rummer siden en oversigt over kontomeddelelser og en graf, der viser kontoeffektiviteten, men du kan nu tilpasse den meget mere, så du kan holde øje med de dele af din konto, som betyder noget for dig.
Modulerne på fanen Startside er baseret på
gemte filtre
, som er oprettet på fanen Kampagner. Herved får du frihed til at definere, præcis hvilke data og dele af din konto der er vigtige at få vist med det samme, når du logger ind. Vi har tilføjet nogle standardfiltre, som vises på fanen Startside, men du kan frit fjerne disse og tilpasse siden så meget, som du har lyst. De samme moduler vises på
AdWords til mobilenheder
, så du kan følge udviklingen på din konto, mens du er på farten.
Under
Hjælp
kan du læse mere om disse ændringer og om, hvordan du får størst udbytte af fanen Startside. Du kan få adgang til den med det samme ved at klikke på “Ny version” på siden Øjebliksbillede af konto (vend snart tilbage, hvis du ikke kan se den), og
fortæl os
, hvad du synes.
Skrevet af Ali Miller, Business Product Manager
AdWords styrer – og det kan du også komme til!
15. februar 2011
Ligger du vågen om natten og spekulerer på, hvor dine bud er blevet af? Planlægger du ferie ud fra udsvingene i klikvolumen?
Det tager tid at administrere en AdWords-konto, så den yder optimalt – tid, som du kunne have brugt på at administrere andre vigtige ting i din virksomhed. Det er derfor, vi har udviklet automatiserede regler, en ny funktion, hvor du kan udnytte 24-timers kontoadministration, mens du bliver frigjort til at fokusere på andre vigtige ting.
Ved hjælp af automatiserede regler kan du oprette regler til automatisering af bud, budget og statusændringer i bestemte dele af din konto (udvalgte søgeord, annoncegrupper, kampagner og annoncer), der udløses på bestemte tidspunkter. Du kan f.eks. oprette automatiske regler til at udføre følgende opgaver:
• Aktivere annoncer, der promoverer et særligt tilbud sent en søndag aften, når tilbuddet starter.
• Hæve automatisk dit bud til CPC for første side, for alle søgeord i en kampagne, der indeholder ordet "udsalg".
• Generere mere trafik på dine bedste shoppingdage ved automatisk at hæve dit daglige budget på mandage og sætte det ned på onsdage.
Lad os gennemgå et eksempel. Lad os forestille os, at vi sælger Google-vækkeure. Vi vil gerne have, at vores annonce skal vises på en topplacering for søgeord, der indeholder ordet "vækkeur". Vi kan oprette en regel til automatisk at hæve dine bud for disse vigtige søgeord, når den gennemsnitlige position falder til under 2. Først går vi til fanen Søgeord i kampagnen og klikker på rullemenuen "Automatiser". Vælg "Skift maks. CPC-bud, når...”
I vinduet kan vi angive, at vi ønsker at hæve vores bud med 10 % med et maksimumbud på 30 DKK, når bestemte kriterier er opfyldt. I dette tilfælde er det et krav, at søgeordene indeholder ordet "vækkeur", og at det skal have en gennemsnitlig position, der er dårligere end 2.
Derefter angiver vi, at reglen skal udføres hver dag kl. 06.00 ved hjælp af data fra foregående dag. Vi navngiver reglen og vælger at følge med i ændringer ved at modtage en e-mail, hver gang reglen kører.
Som et vigtigt sidste trin vil vi klikke på "Vis eksempel på resultater" for at se en liste over ændringer, der ville blive gennemført, hvis reglen blev kørt lige nu. Når vi kan se, at det hele er i orden, klikker vi på "Gem".
Hvis du vil administrere de regler, du har oprettet, og holde styr på de ændringer, der automatisk foretages på kontoen hver dag, skal du gå til afsnittet "Kontrolpanel og bibliotek" i din konto og klikke på "Regler".
Hvis du jævnligt udfører manuelle opgaver i din konto, vil vi anbefale, at du prøver at bruge automatiserede regler. Når du har prøvet at bruge dem, vil vi gerne have din feedback til, hvordan vi kan gøre automatiserede regler endnu bedre. Så fortæl os,
hvordan det går
!
Du kan få flere oplysninger om automatiserede regler i
Hjælp til AdWords
.
Skrevet af Lisa Coffey -
Product Marketing Manager
& Frans
- Inside AdWords Teamet
Et interview med den spanske ngo AIDA
14. februar 2011
I denne uge vil vi gerne fremhæve en spansk organisation,
AIDA
, der har deltaget i
Google Grants
i mere end et halvt år.
Vi håber, at interviewet med AIDA nedenfor kan være med til at sikre de velgørende organisationer en bedre forståelse for non-profit-området og onlinemedieverdenen.
Kan du kort beskrive AIDA?
AIDA: AIDA (Ayuda, Intercambio y Desarrollo) står for "hjælp, udveksling og udvikling", og det er en ngo, der siden 1999 har arbejdet med udvikling og forbedring af livskvaliteten i nogle af de fattigste områder i verden. AIDA blev i 2004 et offentligt foretagende og har arbejdet på projekter inden for økonomisk, menneskelig og kulturel udvikling. Organisationen tilbyder sin hjælp i 12 lande i Latinamerika, Asien, Mellemøsten og Afrika. Arbejdet udføres hovedsageligt i form af samarbejdsprojekter for udvikling og bygger på hjælp fra flere forskellige professionelle eksperter.
Hvad er de største udfordringer for de spanske ngo'er?
AIDA: I løbet af de senere år har den største udfordring været overgangen til en professionel sektor. Den løbende proces har fundet sted internt i institutionerne, men den har også bestået i at overbevise samfundet om nødvendigheden af en mere professionel tilgang til tingene.
Den økonomiske krise er også et stort problem. Den har gjort processen med professionalisme og samarbejde sværere ved at besværliggøre adgangen til offentlige og private midler. Det gør det svært at holde projekterne ved lige og kunne udvikle dem på den måde, det oprindeligt var tiltænkt. Så alt i alt gør det det meget svært at arbejde frem mod organisationernes målsætninger.
Hvilken rolle spiller ngo'er i onlineverdenen?
AIDA: Efter vores opfattelse benytter en stor del af samfundet onlinemedier til at finde informationer om arbejdet i og behovet for ngo'er. Organisationer bruger stadig flere værktøjer online til at opnå mere synlighed om deres aktiviteter, da det kan være hurtigere, billigere og mere effektivt end via de traditionelle medier.
Hvordan har Google Grants påvirket jeres organisation?
AIDA: I vores tilfælde har
Google Grants
spillet en central rolle, fordi det har været bindeleddet mellem dem, der søger efter vores tjenester, og vores organisation online. Folk med interesse for vores virke kan nu nå os på en hurtig og nem måde.
Hvor længe har I været en del af Google Grants, og hvor havde I hørt om programmet?
AIDA: AIDA har været medlem af
Google Grants
siden juli 2010. Vi kendte til AdWords i forvejen på grund af dets betydning for en sektor med onlinekommunikation og -annoncering. Vi hørte om
Google Grants
gennem en frivillig i vores ngo.
Hvilke fordele har AIDA haft fra Google Grants?
AIDA:
Google Grants
har gjort det lettere at finde frivillige og medarbejdere til vores institution, og det har været med til at give os større materielle og økonomiske donationer til vores projekter. Vi har også modtaget adskillige forslag til samarbejde, venlige feedback på vores aktiviteter og projekter, og vi har oplevet en generel voksende synlighed for vores initiativer.
Kunne du give os et mere specifikt eksempel på, hvordan Google Grants har hjulpet Jeres ngo?
AIDA: AIDA Books & More er en onlineboghandel, hvor vi sælger brugte bøger, der er blevet doneret af virksomheder og enkeltpersoner. Alle de indsamlede midler bliver derefter brugt til at finansiere vores hjælpeprojekter med. Takket være vores Google Grants-annoncer er donationerne til dette projekt steget væsentligt, og samme tendens ser vi i samarbejdet med samfundet om udvikling af projekter.
Er der andre projekter, som I gerne vil have gennemført med Google Grants?
AIDA: Det ville være fantastisk, hvis Google Grants-teamet kunne organisere kurser og workshops for ngo-frivillige og medarbejdere, så de kunne lære mere om AdWords og andre Google-produkter.
Ville du anbefale Google Grants til andre ngo'er?
AIDA: Helt klart!
Skrevet af Diana Memic, Online Ad-salgsteamet
AdWords for begyndere – Del 1
11. februar 2011
Er du lige begyndt at annoncere med AdWords, eller skal du lige have repeteret de grundlæggende ting i programmet? Hvis det er tilfældet, så er det lige blogserien for dig. I denne serie vil vi gennemgå forskellige dele af, hvad der er vigtigt at være opmærksom på, når du er ny i det at annoncere med AdWords. I dag vil vi starte med at kigge på
søgeord
og på, hvordan du skal administrere dem i din konto.
Et
søgeord
er det udtryk, du bruger (ord eller sætning) for at din annonce skal blive udløst blandt de sponsorerede links. Det er vigtigt at overveje, hvilke søgeudtryk kunderne bruger, når de søger på internettet, og bruge det som inspiration til de søgeord, du vil føje til i din konto. Når du har føjet nye søgeord til i din konto, er der et par tommelfingerregler, der er vigtige at være opmærksom på:
- Når søgeordene begynder at modtage trafik,
skal du midlertidigt standse søgeord,
der har mere end
100 visninger
og samtidigt en
CTR, der er lavere end 1 %.
Ellers vil det kunne påvirke kvalitetsresultatet af søgeordene negativt.
- Brug
2 - 3 ord
i konstruktionen af dit søgeord, da ét ord ofte er for generelt og ikke specifikt nok. Hvis du f.eks. sælger brugte biler, er det godt at have sætningen "brugte biler" som søgeord i stedet for blot "bil". Hvis du bare har "bil" som søgeord, kan du udløse alt muligt lige fra "legetøjsbil" til "ny bil" eller "billakering".
- Brug søgeord, der
benyttes i annonceteksten
, og som
relaterer
til annoncen, produktet og den destinationsside, du vil annoncere for.
- Med et
højere
kvalitetsresultat
,
kan du også
annoncere mere
med det
samme budget
.
- Skriv søgeordene i både
ental
og
flertal
, så du dækker alle søgeudtrykkene.
Hvad er
fordelene
ved at gøre dette? Som udgangspunkt skaber mere specifikke søgeord med højere relevans flere klik, hvilket igen fører til flere kunder på dit websted. Det betyder også, at din marketing bliver mere målrettet, og at du betaler for klik fra kunder, der er relevante for din forretning. Endelig får du bedre kontrol over det budskab, du vil have ud.
Vi håber, at du vil kunne bruge disse tip, når du annoncerer med AdWords. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du kan opbygge en
effektiv søgeordsliste
her
. Du kan også finde mere inspiration til forbedring af din søgeordsliste ved at se dette
gratis videoselvstudie
fra AdWords Online Universitetet. Og sidst men ikke mindst kan du finde flere nyttige oplysninger om dette emne i
AdWords Begyndervejledning
i AdWords-hjælp.
Hold øje med næste indlæg i denne blogserie for begyndere.
Skrevet af Kristin Sarstedt & Frans Østergård
– Inside AdWords-teamet
Bedste praksis mht. klik for at ringe: nyttige tip til optimering af dine mobilkampagner
10. februar 2011
I januar 2010 lancerede vi en
klik for at ringe-funktion til mobilannoncer
, som gør det muligt for annoncører at få direkte forbindelse til potentielle kunder over telefonen. På mindre end et år har klik for at ringe-annoncer gjort store fremskridt, og hundredtusindvis af annoncører bruger i dag annonceformatet. Faktisk har vi i løbet af de sidste tre måneder set antallet af Google-annoncører, der bruger telefonudvidelser på mobilenheder, vokse med 28 % måned for måned på verdensplan. Og klik for at ringe-annoncer på både Google Søge- og Displaynetværk genererer hver måned millioner af opkald på mobile enheder.
Vi er meget begejstrede over denne flotte modtagelse af klik for at ringe-annoncer, og vi er først lige ved at komme i gang! Siden den første lancering har vi løbende lavet nyskabelser på klik for at ringe-platformen ved at udvikle en lang række nye annonceformater, som hjælper annoncørerne med at nå deres markedsføringsmål. Nylige undersøgelser viser, at sammenlignet med annoncer uden telefonnumre giver klik for at ringe-annoncer en gennemsnitlig stigning i klikfrekvensen på 6-8 %. For at hjælpe dig med at maksimere klik for at ringe-annoncers effekt har vi samlet følgende eksempler på bedste praksis i forhold til vores seneste forbedringer af funktionen, så du nemt kan vælge det annonceformat, der egner sig bedst til dine kampagnemål. Bemærk: Annonceformaterne er kvalificeret til at blive vist på Google Displaynetværket, men disse tip gælder specifikt kampagner, der målrettes mod Google.dk, og kan vises på avancerede enheder med fulde internetbrowsere.
Hent opkald ind til et centralt nummer med telefonudvidelser
klik for at forstørre billedet
Uanset om du annoncerer på nationalt plan og har et call center eller blot vil samle opkald på et bestemt telefonnummer, kan annonceformatet telefonudvidelser være et nyttigt redskab. Med telefonudvidelser kan du medtage et telefonnummer i din mobilannonce, som forbliver det samme, uanset hvor annoncen vises. Hvis du f.eks. har et nationalt 1-800-nummer og føjer det til din telefonudvidelse, viser annoncen netop dette nummer til brugere i både København og Århus. Det at give kunderne mulighed for at komme i kontakt med dig med det samme er et effektivt middel til at skaffe kvalificerede kundeemner og skabe omsætning. Hvis du vil vide mere om dette annonceformat, kan du læse om telefonudvidelser i
Hjælp
:
Fokuser på telefonopkald med kun opkald-annoncer
klik for at forstørre billedet
Mange virksomheder ser forskelligt på telefonopkald og webstedsbesøg. Hvis du specifikt vil i kontakt med dine kunder over telefonen, kan du nu bruge kun opkald-annoncer til at oprette kampagner, der udelukkende fokuserer på at skaffe opkald til din forretning. Kun opkald-annoncer, som er en forbedret funktion, der virker sammen med telefonudvidelser, sikrer, at dit telefonnummer er den eneste del af din mobilannonce, man kan klikke på. Da et opkald koster det samme som et klik på din annonce, kan du udelukkende fokusere på at skaffe telefonkontakt med din målgruppe via dine mobilkampagner.
Nå ud til lokale kunder med adresseudvidelser
klik for at forstørre billedet
Forsøger du at få kontakt med lokale forbrugere, som er på farten og er klar til at købe noget? Hvis du føjer et områdespecifikt forretningstelefonnummer til dine annoncer, kan det hjælpe dig med at få kontakt med denne målgruppe. Lad os antage, at du har en pizzarestaurantkæde og vil sikre, at kunderne hurtigt kan finde frem til din nærmeste restaurant. Da adresseudvidelsesannoncer vises på basis af, hvor brugeren befinder sig, vil sultne kunder klikke og ringe til den nærmeste restaurant i stedet for den i den anden ende af byen. En yderligere fordel er, at dette annonceformat viser din adresse og din virksomheds placering på et kort, der kan udvides og hjælpe kunderne med at finde din forretning. Hvis du vil have flere oplysninger om dette annonceformat, kan du læse om adresseudvidelser i
Hjælp
:
Vi håber, du får udbytte af disse tips, og vi ser frem til at udvikle flere klik for at ringe-funktioner til dig i fremtiden.
Skrevet af Surojit Chatterjee,
Google Mobile Ads Product Manager
Opdatering af Hjælp til bureauer er nu tilgængelig på 44 sprog
2. februar 2011
Sidst i det forløbne år annoncerede vi lanceringen af
Hjælp til bureauer
, der er et nyt afsnit under Hjælp til AdWords, og som er udviklet til at give dig let adgang til svar på de mest almindelige spørgsmål, og hvor du også finder nyttige ressourcer til at hjælpe dig med den strategiske styring af din virksomhed.
Hjælp til bureauer er nu tilgængelig på 44 sprog og omfatter dermed alle større geografiske regioner, herunder spansk (Latinamerika og Spanien), russisk, vietnamesisk, kinesisk, tagalog, tyrkisk, græsk og tjekkisk - og naturligvis også dansk.
Du kan se en komplet liste over sprog på rullelisten med sprog nederst på siden:
Vi håber, at du på dette websted stadigvæk kan finde den support, du har brug for til kontoadministration, produkthåndtering, medieplanlægning og identifikation af de bedst mulige eksempler.
Skrevet af Katie Wasilenko, Bureau-teamet
Lancering af en forbedret udgave af Annonceeksempelværktøjet
1. februar 2011
Annonceeksempelværktøjet
er en nem metode til at tjekke, hvordan dine annoncer bliver vist på Google, uden at det tæller som ekstra visninger eller klik. Når du angiver en bestemt placering for din eksempelvisning, kan du se, hvordan dine annoncer vil vises for en typisk bruger i Århus, også selvom du selv befinder dig i København.
Vi har netop givet Annonceeksempelværktøjet et grundigt eftersyn, og har introduceret et par nyttige, nye funktioner. Hvis du er logget ind på din konto, når du ser annonceeksempler, vil du nu få vist integrerede resultater fra søgeordsdiagnoser. I nedenstående eksempel har vi indtastet søgeordet
røde roser
for at se, om det udløser annoncer i New York:
Udover at annoncerne for den pågældende visning bliver vist, bekræfter Annonceeksempelværktøjet nu specifikt, at
din
annonce bliver vist, og linker til den relevante kampagne og annoncegruppe. Hvis din annonce ikke bliver vist, fortæller Annonceeksempelværktøjet dig hvorfor, og hjælper dig med at finde frem til, om du bør justere dine bud, din målretning efter geografi eller dit daglige budget, eller om du bør se nærmere på optimering af din konto.
Når du bruger den nye indstilling
Enhed
, kan du også få vist og diagnosticere dine annoncer til avancerede mobilenheder. Du kan endda tilpasse den specifikke enhed og den udbyder, du er interesseret i. Det hjælper dig med at tjekke annoncesynligheden på flere forskellige enheder, uden du behøver låne alle dine venners telefoner!
Denne funktion er specielt relevant, hvis du bruger adresseudvidelser til at målrette din mobilannoncekampagne mod et område, der ikke svarer til din egen fysiske placering. Ved at indtaste oplysninger om længde- og breddegrad i Annonceeksempelværktøjet, kan du hurtigt få bekræftet, om dine annoncer viser din virsomhedsadresse korrekt til mobilbrugere inden for et bestemt geografisk område. Du kan også fastslå, om der vises en
hyperlokal afstandsoplysning
for dine annoncer, så brugerne får at vide, præcis hvor langt væk de er fra din virksomhed.
Du kan udforske disse nye funktioner ved at finde Annonceeksempelværktøjet under fanen
Rapportering og værktøjer
i din AdWords-konto eller ved at navigere direkte til www.google.dk/adpreview.
Skrevet af
Kaan Baloglu, Google Mobile Ads Software Engineer & Frans
-
Inside AdWords-teamet
Etiketter
adresseudvidelser
ads nordics
AdSense
Adwords
AdWords arrangementer
AdWords Denmark
AdWords Editor
adwords eksperimenter
AdWords Express
AdWords for nybegyndere
adwords kundematch
Adwords mange ændringer
AdWords Meddelelser
adwords mobil
adwords mobile
adwords målretning
adwords next
Adwords omfattende ændringer
adwords opdateringer
Adwords store ændringer
AdWords til video
AdWords-målgruppeindsigt
Analyse
Analytics
Android
Android-appinstallationer
annonceformater
annonceopdateringer
Annoncer med produktinformation
Annoncer med produktinformationer
Annoncerangering
annonceudvidelser
annoncører
annoncørerne
appbilleder
appinstallation
Apps
automatisk budgivning
automatiske budstrategier
Avanceret
begrænset budgivning
black friday
Bliv Mobil-indlæg
Blog opdateringer
budgivning
budjustering
Call
career
Christmas
consumer barometer
CPA
CPC
CPM-kampagner
customer match
delt samling
Demografiske oplysninger
Devialet
displaymålretning
Displaynetværk
Dynamisk remarketing
dynamiske remarketingannoncer
Editor
Effektivitets-metrics
eksponeringer
enhed
filtreringen efter produktgruppe
forbedrede kampagner
frekvensbegrænsning
GDN
geografisk målretning
Gmail-annoncer
Google AdWords
Google Analytics
Google Analytics Premium
Google Displaynetværket
Google Engage
google forbrugerundersøgelse
Google Maps
Google Merchant Center
Google My Business
Google Partners
Google Places
Google play
Google Shopping
Google-viderestillingsnumre
Google+
Hangout
Hjælp til AdWords
html 5 annoncer
Indholdsnetværket
infoudvidelser
Introduktionsvideo
jobs
kampagne eksperiment
kampagneeffektiviteten
karriere
kladder
klikandel
konverteringer
Konverteringsbud-metric
Konverteringsestimater
konverteringsestimaterne i budsimulatoren
konverteringssporing
Kundematch
kundematch shopping
Kvalitetsresultat
Livestreamet
Managerkonti
MCC
Meddelelser
micro-moments
mobil
mobil shopping
mobil ux
Mobilannoncering
mobilbudjustering
mobile app
mobile ux
mobilsite
målgrupper
målopdateringer
målretning
Nybegyndere
nye funktioner
opdateringer
opdateringer mobil
opkaldsannoncer
opkaldsudvidelser
opkaldsuvidelser
opkaldsværdien
oplysninger
optimer bud
Optimerede
Optimering
Organisk søgning
premier partner
Product Listing Ads
produktgrupper
Produktlisteannoncer
Rapporter og analyse
Rapportering
rapportering og analyse
Rapportering og Analytics
rapporteringsmuligheder
Relaterede produkter
remarketing
remarketing for shopping
remarketingtag
Reporting and Analytics
Ressourcer
sales
salg
Shipping
simulatoren til mobilbudjustering
sitelinks
sjove oplysning
Søgeannoncer
søgenetværket
søgetendenser
think with google
Tips
tjeklister til julesæsonen
TrueView
udvidede annonceenhed
Ugens AdWords-politik
Ugens mikro-øjeblik
Ugens Policy
Ugens sjove oplysning
Ugens video
Ugens videotips
Universelle Appkampagner
Updates
Video
videokampagner
Værktøjer
Webmasters
Websiteopkaldskonverteringer
YouTube
Arkiv
2018
mar.
2017
nov.
sep.
jul.
jun.
maj
mar.
feb.
2016
dec.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
feb.
jan.
2015
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
feb.
2014
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
2013
nov.
sep.
apr.
mar.
feb.
2012
nov.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
feb.
jan.
2011
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
feb.
jan.
2010
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
feb.
jan.
2009
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
feb.
jan.
2008
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
feb.
Feed
Følg via e-mail
Follow @adwords
Follow
More from Adwords
Contact AdWords Support
Connect with Community Experts
Search AdWords Help Center
Google Partners