I vores sidste to blogindlæg fik vi afklaret 9 almindelige myter om AdWords, og vi fik præsenteret nogle fakta som ikke alle kender til. (link til
del 1 og
del 2).
Vi fik meget positiv respons fra vores læsere om de foregående indlæg, så i dag afslutter vi serien med et tredje blogindlæg, hvor vi skal have afklaret yderligere fem myter om AdWords.
Myte nr. 10: Hvis dit CPC-bud er højt nok, er der garanti for, at din annonce vises øverst
Faktum: Et højt maksimum CPC-bud er ikke nogen garanti for, at din annonce vil blive vist på første position. Der er andre kriterier, der er af afgørende betydning for placeringen af din annonce på søgeresultatsiden. Disse kriterier omfatter bl.a. søgeordsrelevans, destinationssidens kvalitet og indlæsningstid, og det måles ved hjælp af et
kvalitetsresultat. Hvis dit kvalitetsresultat er lavt, vil det være meget svært for din annonce at blive vist på den øverste position, selv hvis du har et højt maksimum CPC-bud.
Myte nr. 11: Kvalitetsresultatet kan altid forbedres ved hjælp af søgeordsoptimering
Faktum: Det er ikke nødvendigvis tilfældet. Selvom søgeordsoptimering anbefales, når kvalitetsresultatet er lavt, kan der godt være brug for et par ekstra trin. Som omtalt i den foregående myte, vil sideindlæsningstiden og destinationssidens kvalitet også spille en rolle. Når sideindlæsningstiden er lang, skal dette problem normalt løses, inden søgeordet kan opnå et bedre kvalitetsresultat. Det samme gælder for destinationssidekvaliteten. Hvis den anses for at være af lav kvalitet, skal du først forsøge at forbedre bedømmelsen, inden du fokuserer på at optimere søgeordet.
Myte nr. 12: Når jeg bruger søgeordsværktøjet, skal jeg implementere alle de søgeord, der bliver foreslået
Faktum: Søgeordsværktøjet opstiller ikke anbefalinger i form af hjælp eller rådgivning. Søgeordsværktøjet viser blot relaterede forespørgsler, der kunne være en fordel for din virksomhed.
Du skal vurdere de viste resultater i forbindelse med dine annonceringsmål. På den måde kan værktøjet hjælpe dig med at finde nye relevante søgeord, som du i øjeblikket ikke bruger, men som kunne give dig en bedre indtjening, eller irrelevante søgeord, der kunne ekskluderes som negative søgeord.
Eksempel: Du sælger køkkenudstyr, men du kan ikke tilbyde reparationer. Søgeordsværktøjet opstiller følgende ord:
køkkenudstyr
moderne køkkenudstyr
køb køkken
køb opvaskemaskine
råd om køkkenudstyr
test af køkkenudstyr
reparation af køkkenudstyr
De søgeord, der er markeret med grønt, kan være et fornuftigt supplement til din søgeordsliste. Men de røde ord er irrelevante for det, du tilbyder, og de kan ekskluderes. Det skyldes, at du tilbyder køkkenudstyr, men ingen reparationstjeneste. Du kunne også overveje at tilføje de negative søgeord med test af køkkenudstyr og råd om køkkenudstyr, så du kun målretter mod kunder, der virkelig er klar til at købe, og ekskluderer de brugere, der blot søger oplysninger.
Myte nr. 13: Når jeg søger efter mine egne annoncer på Google, bliver de vist med en lav placering. Det vil sige, at mine potentielle kunder også vil se annoncen på en lav placering
Faktum: Hvis du ofte søger efter dine egne annoncer på Google uden at klikke på dem, vil du sikkert se dem med en anden placering på Google end de fleste andre brugere. Det skyldes, at Google reagerer unikt på hver enkelt søgning og kan ændre den måde, resultater vises på. Hvis en bruger f.eks. ikke klikker på nogen annoncer og udfører den samme søgning igen, vil Google vise et andet udvalg af resultater, som måske vil være mere relevant for den pågældende bruger.
Vi anbefaler, at man bruger Annonceeksempelværktøjet på www.google.dk/adpreview til at vurdere egne annoncers placering med i realtid i stedet for at søge på Google. Der er også en anden fordel ved dette værktøj: De visninger som det genererer tæller ikke med i din kontos annoncevisninger og du beskytter på den måde din CTR. Hvis du tit søger efter dine egne annoncer på Google uden at klikke, kan det påvirke din CTR og i sidste ende dit kvalitetsresultat.
Myte nr. 14: Hvis jeg målretter en kampagne mod et land i en anden tidszone end min egen, og jeg bruger annonceplanlægning, vil de valgte tidsintervaller svare til den lokale tid i det målrettede land
Faktum: Annonceplanlægning for alle dine AdWords-kampagner er baseret på den tidszone, som du har indstillet for din konto (Min konto > Indstillinger > Tidszone), uanset målrettet område.
Eksempel: Du ønsker at annoncere i Californien mellem kl. 12.00 og kl. 15.00, og din AdWords-konto er indstillet til (GMT) tidszonen i Storbritannien.
I annonceplanlægning skal du angive perioden mellem 20.00 og 23.00 for dine kampagner. Og det er, fordi tidszonen i Californien er GMT -8 timer.
Og hermed afslutter vi vores serie med AdWords-myter. Vi håber, vi var i stand til at kaste lys over mange almindelige misforståelser!
Indlæg af Tobias Marmann & Gorjan – Inside AdWords-teamet