Inside AdWords - Danmark
Googles officielle blog med nyheder, tips og information om AdWords
Site clinic: Webshop
9. april 2010
For et stykke tid siden åbnede vi for den
nordiske site clinic
. Som en del af dette initiativ har vi udvalgt og analyseret fire websites, et fra hver af de nordiske lande der er inkluderet i site clinic initiativet. For hvert site vil vi skrive en opsummering af vores anbefalinger, med særlig vægt på anbefalinger der vedrører sitets crawlbarhed og tilgængelighed. Som det første indlæg i serien har vi valgt at analysere www.korukamari.com. Her er et refereat af vores anbefalinger, som vi håber vil forbedre sitets crawlbarhed samt indeksering. Selvom vi bruger www.korukamari.com som et eksempel i dette indlæg, er der intet til hinder for at folk kan implementere disse forslag på deres eget website.
Flersproget site
Webshoppen er på nuværende tidspunkt tilgængelig på finsk og på engelsk. Men når vi kigger på de indekserede URLs ved at bruge
site:
operatoren bemærkes det, at de fleste af URL’erne for den engelske del af websitet ikke er indekseret.
Når man arbejder med
flersprogede
websites
anbefaler vi en tilgang der hedder et sprog pr. side. Når du skal vælge hvilken metode brugere kan vælge sprog med så er det vigtigt, at søgemaskinerobotter og brugere kan navigere fra hjemmesiden til alle de forskellige sprogversioner på sitet, uden at skulle gøre brug af cookies eller lignende. For at forsimple dit sites struktur for både søgemaskiner og brugere, og på samme tid øge dit sites brugervenlighed og synlighed på engelsk, bør du overveje at adskille indhold på engelsk og placere det på et andet subdomæne (f.eks. en.korukamari.com/) eller i en underliggende mappe (f.eks. www.korukamari.com/en/). Dette vil ikke blot præcisere strukturen og crawlbarheden af dit site, men det sætter dig også i stand til at målrette dit finske og engelske indhold til forskellige lande vha. Webmasterværktøjerne, hvis du har et ønske om at gøre det (dog, hvis dit engelske indhold ikke er møntet på et bestemt land, men til alle engelsktalende brugere i verden, så vil det ikke gavne din sag at bruge
værktøjet til geoplacering
).
På samme vis er det tilrådeligt ikke at blande flere sprog på en side, som det ses på f.eks. http://www.korukamari.com/stylish-crystal-jewelry-ns751-p-966.html. En oversættelse af produktbeskrivelser vil i det store hele forbedre brugervenligheden af dit site for engelske brugere.
404 not found
En
404
side vises til brugere når de forsøger at navigere til en ikke-eksisterende side på dit site. Det er godt at se, at URLer der ikke findes på www.korukamari.com allerede returnerer en korrekt 404 HTTP-respons!
Da der kan være mange årsager til at en bruger lander på en 404 side på dit domæne (f.eks. kan en bruger have klikket på et link der ikke virker, eller have skrevet forkert adresse pga. en tastefejl), giver det god mening at gøre 404-sider så nyttige som muligt. Istedet for en standard 404-side kan du overveje at lave en tilpasset 404 der giver brugerne flere muligheder for at finde indholdet de oprindeligt var på udkig efter. Hvis muligt kan du lave dine 404-sider så de ligner, og opfører sig som, resten af sitet. Du kan også inkludere links til din forside, samt links til andre relevante dele af dit site. Mens et helt almindeligt link der tager brugeren tilbage til siden de kom fra kan være nyttigt i nogle situationer, er denne løsning mindre anvendelig hvis brugeren indtastede en forkert adresse i adressefeltet. At tilbyde brugere alternative muligheder for at navigere til andre dele af dit website hjælper dem ikke blot til at finde det de oprindeligt ledte efter, men det er også med til at skabe en mere brugervenlig oplevelse på dit site. Google tilbyder også gratis
404-widgets
der kan tilpasses og bruges til at forbedre 404-sider.
Meta beskrivelser
Når en bruger præsenteres for en søgeresultatside tager de ofte en hurtig beslutning om hvilket link de vil klikke på, baseret på titlerne og beskrivelserne der står på siden. For at hjælpe brugere til at lave informerede beslutninger er det nødvendigt at lave dine
titler og beskrivelser så nyttige som muligt
.
Gentagelsen af den same meta beskrivelse på tværs af mange sider hjælper ikke brugerne til at differentiere siderne fra hinanden. Hvis du redigerer din meta-beskrivelse således, at den er specifik i forhold til den pågældende side er der større chance for, at brugerne ender på netop den side de søgte efter på dit website.
Kanonisering
Noget af indholdet på dit website kan være tilgængelig via flere forskellige URLer, som f.eks. http://www.korukamari.com/ og http://www.korukamari.com/index.php. Vi anbefaler at man specificerer et
kanoniseret
link for hver version af siden, for at centralisere ens bestræbelser til én side. Hvis du eksempelvis vil have http://www.korukamari.com til at være den kanoniserede URL kan du tilføje link-elementet til head-sektionen på http://www.korukamari.com/index.php:
Mens Google er forholdsvis god til at håndtere duplikeret indhold, så har det sine fordele at indikere kanoniserede versioner af din hjemmeside. På nuværende tidspunkt kan det være at brugere linker til dit site med begge links, hvilket betyder at signaler relateret til din hjemmeside bliver spredt ud på to adresser. Formålet med det kanoniske -element er netop at mindske denne form for spredning af signaler og få dem kanaliseret til din foretrukne version.
For yderligere at indikere om du ønsker dit site indekseret med eller uden www i adressen kan du sikre dig at dit site svarer korrekt på forespørgsler både med og uden www, og dernæst sætte en 301-omdirigering fra den sekundære version til din ønskede version. I Webmasterværktøjer kan du også sætte dit foretrukne domæne, for netop at afhjælpe den slags.
rel=”nofollow”
Nofollow
bruges til at indikere at søgemaskinerrobotter ikke skal følge et bestemt link (når det anvendes som rel=”nofollow” i en href-attrbut) eller et hvilket som helst link (når det bruges som ). Dette betyder generelt, at Googlebot ikke vil følge et sådan link, samt at linket ikke er i stand til at videregive PageRank eller linktekst (links til de pågældende sider kan dog stadig blive crawlet hvis der er link til dem fra andre dele af internettet uden nofollow, eller hvis de er inkluderet i sitemaps).
Store dele af navigationen på sitet for webshoppen er nofollow’et på nuværende tidspunkt (med undtagelse af produktsiderne). Resultatet af denne nofollow kan f.eks. ses ved at lave en site:-søgning på domænets side med info om virksomheden:
Da denne URL er sat til at være nofollow internt, er den højst sandsynligt ikke indekseret, og kan derfor heller ikke findes i søgeresultaterne. At tilføje nofollow til login-sider og deslige er ikke nogen skidt ide (GoogleBot kan ikke finde ud af at logge ind på dit site alligevel), men du bør nok overveje at droppe nofollow fra nogle af dine andre navigationslinks, som kan være interesante for dine brugere. Nyeste tilbud, nyheder og kontaktinformation, for at nævne et par stykker, kan være interessante sider for enhver der gerne vil købe de produkter du sælger. Ved at sikre at søgemaskiner og brugere kan følge sprogvalget på dit site, øger du yderligere brugervenligheden og muligheden for at crawle og tilgå dit indhold. Hvis formålet med nofollow på disse links er, at undgå at disse sider bliver crawlet og indekseret, så er det en bedre løsning at bruge robots.txt eller anvenden noindex meta-tags i stedet for at sætte nofollow på linksene. Disse to metoder garanterer nemlig at indholdet er blokeret, mens nofollow på et link ikke garanterer at ingen andre har linket til dokumentet.
Vi håber at du har fundet vores analyse a www.korukamari.com nyttig. I de kommende uger vil vi fortsætte med vores serie af site clinic indlæg, så kig forbi for flere tips om hvordan du laver crawler- og brugervenligt indhold. Som altid, hvis du har specifikke spørgsmål til dette indlæg, eller andre emner der drejer sig om Google Search eller Webmasterværktøjer, så er du meget velkommen til at stille dine spørgsmål i vores
Webmaster Forum
.
Skrevet af Anu, Fredrik og Jonas - Search Quality
Etiketter
adresseudvidelser
ads nordics
AdSense
Adwords
AdWords arrangementer
AdWords Denmark
AdWords Editor
adwords eksperimenter
AdWords Express
AdWords for nybegyndere
adwords kundematch
Adwords mange ændringer
AdWords Meddelelser
adwords mobil
adwords mobile
adwords målretning
adwords next
Adwords omfattende ændringer
adwords opdateringer
Adwords store ændringer
AdWords til video
AdWords-målgruppeindsigt
Analyse
Analytics
Android
Android-appinstallationer
annonceformater
annonceopdateringer
Annoncer med produktinformation
Annoncer med produktinformationer
Annoncerangering
annonceudvidelser
annoncører
annoncørerne
appbilleder
appinstallation
Apps
automatisk budgivning
automatiske budstrategier
Avanceret
begrænset budgivning
black friday
Bliv Mobil-indlæg
Blog opdateringer
budgivning
budjustering
Call
career
Christmas
consumer barometer
CPA
CPC
CPM-kampagner
customer match
delt samling
Demografiske oplysninger
Devialet
displaymålretning
Displaynetværk
Dynamisk remarketing
dynamiske remarketingannoncer
Editor
Effektivitets-metrics
eksponeringer
enhed
filtreringen efter produktgruppe
forbedrede kampagner
frekvensbegrænsning
GDN
geografisk målretning
Gmail-annoncer
Google AdWords
Google Analytics
Google Analytics Premium
Google Displaynetværket
Google Engage
google forbrugerundersøgelse
Google Maps
Google Merchant Center
Google My Business
Google Partners
Google Places
Google play
Google Shopping
Google-viderestillingsnumre
Google+
Hangout
Hjælp til AdWords
html 5 annoncer
Indholdsnetværket
infoudvidelser
Introduktionsvideo
jobs
kampagne eksperiment
kampagneeffektiviteten
karriere
kladder
klikandel
konverteringer
Konverteringsbud-metric
Konverteringsestimater
konverteringsestimaterne i budsimulatoren
konverteringssporing
Kundematch
kundematch shopping
Kvalitetsresultat
Livestreamet
Managerkonti
MCC
Meddelelser
micro-moments
mobil
mobil shopping
mobil ux
Mobilannoncering
mobilbudjustering
mobile app
mobile ux
mobilsite
målgrupper
målopdateringer
målretning
Nybegyndere
nye funktioner
opdateringer
opdateringer mobil
opkaldsannoncer
opkaldsudvidelser
opkaldsuvidelser
opkaldsværdien
oplysninger
optimer bud
Optimerede
Optimering
Organisk søgning
premier partner
Product Listing Ads
produktgrupper
Produktlisteannoncer
Rapporter og analyse
Rapportering
rapportering og analyse
Rapportering og Analytics
rapporteringsmuligheder
Relaterede produkter
remarketing
remarketing for shopping
remarketingtag
Reporting and Analytics
Ressourcer
sales
salg
Shipping
simulatoren til mobilbudjustering
sitelinks
sjove oplysning
Søgeannoncer
søgenetværket
søgetendenser
think with google
Tips
tjeklister til julesæsonen
TrueView
udvidede annonceenhed
Ugens AdWords-politik
Ugens mikro-øjeblik
Ugens Policy
Ugens sjove oplysning
Ugens video
Ugens videotips
Universelle Appkampagner
Updates
Video
videokampagner
Værktøjer
Webmasters
Websiteopkaldskonverteringer
YouTube
Arkiv
2018
mar.
2017
nov.
sep.
jul.
jun.
maj
mar.
feb.
2016
dec.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
feb.
jan.
2015
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
feb.
2014
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
2013
nov.
sep.
apr.
mar.
feb.
2012
nov.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
feb.
jan.
2011
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
feb.
jan.
2010
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
feb.
jan.
2009
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
feb.
jan.
2008
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
jul.
jun.
maj
apr.
mar.
feb.
Feed
Følg via e-mail
Follow @adwords
Follow
More from Adwords
Contact AdWords Support
Connect with Community Experts
Search AdWords Help Center
Google Partners